Loading...
Honden als meerwaarde 2019-02-11T14:54:31+00:00

Honden als meerwaarde bij dementie en terminale zorg.

Afgelopen jaar is er een goede vriend van mij overleden. Hij woonde in Spanje en kwam “even” op bezoek bij zijn familie in Nederland. Tijdens dit bezoek kreeg hij te horen dat hij ongeneeslijk ziek was en is vrij snel daarna overleden. Ik heb hem leren kennen in Spanje en daar was ik op bezoek bij hem met mijn honden. Toen hij in Nederland terminaal werd is mij gevraagd hem samen met zijn zus en kinderen te verplegen in zijn laatste dagen. Ik kon de honden meenemen en toen is mij de meerwaarde van mijn honden duidelijk geworden. Ze zijn stil aanwezig; komen op de meest onverwachte momenten nabij en lijken dan te vragen om aandacht, maar in feite zag ik hen aandacht geven. Honden zijn erg goed in het op het juiste moment in alle stilte troost te bieden door die kop even tegen die hand aan te drukken. Een lik te geven of met de kop op die voeten te gaan liggen.

In Nederland breng ik mijn honden altijd naar het pension als ik terminale zorg verleen bij mensen thuis. U kunt er voor kiezen dat ik ze meeneem, als u deze meerwaarde wilt ervaren. Het is geen verplichting. Als ik naar Frankrijk kom neem ik de honden wel altijd mee, maar ze hoeven niet in huis. Ze zijn gewend buiten te verblijven, mits niet te koud. Het staat u dus volledig vrij hiervoor te kiezen of niet.

U kunt mij altijd benaderen voor een vrijblijvend advies.
Neem contact op