Loading...
Verpleging in Frankrijk 2019-02-11T14:24:23+00:00

Verpleging in Frankrijk

 

Er wonen veel Nederlanders permanent in Frankrijk. Ook daar is er soms behoefte aan een Nederlands sprekende verpleegkundige. U kunt mij dan inhuren als particulier verpleegkundige. Ik mag niet handelen als Verpleegkundige in Frankrijk, maar heb wel de expertise als stervensbegeleider en jarenlange ervaring om als mantelzorger mee te denken, te adviseren en taken uit te voeren.

24uursnabijheid……………….

Mijn twee paarden staan in Frankrijk, net boven Limoges. Door deze regelmatig te bezoeken, ben ik met Nederlanders, die in Frankrijk wonen, in gesprek geraakt over de gezondheidszorg in Frankrijk. Tijdens deze gesprekken werd ik geattendeerd op het feit dat de in Frankrijk wonende Nederlanders, soms op zoek zijn naar een goede verpleegkundige. Ik ben in de gelegenheid om mijn spullen te pakken en naar Frankrijk te komen met de auto en, indien nodig en met spoed, in 2 dagen bij u zijn.

Zorg in de thuissituatie bestaat vaak uit geplande zorg, zoals bijvoorbeeld wassen en aankleden, insuline toedienen of wondzorg. Dingen die op een vaste tijd moeten gebeuren. In Frankrijk bestaat hier al thuiszorg voor.

Maar wat als er 24 uur iemand in huis nodig is? Dit ontstaat vaak als men terminaal ziek wordt of als er dementie geconstateerd wordt. Dan wordt de zorg ongepland, omdat er plotselinge situaties ontstaan die om direct handelen vragen. Demente personen gaan zwerven, omdat ze de weg naar huis niet meer weten te vinden. Men gaat dag en nacht omdraaien en houden u, als naaste, wakker. Terminale cliënten kunnen niet zelfstandig meer naar het toilet, vragen veel zorg, zowel overdag als ’s nachts.

In het begin zorgt de partner of de kinderen voor de juiste zorg. Uit liefde, maar ook omdat het vaak met kleine dingen begint en heel ongemerkt zit je ineens in een situatie die meer van je vraagt dan je aan kunt. Je kunt eigenlijk de dementerende of terminale persoon niet meer alleen laten zonder ongerust te zijn. Op dat moment heeft iemand 24uursnabijheid nodig.

Op het moment dat u bovenstaande herkent kunt u mij altijd bellen op nummer:  Nederland: 06-46303477  Frankrijk: 0031646303477

Mocht ik niet opnemen, spreek dan uw naam, telefoonnummer en  in op mijn voicemail en ik bel u binnen 2 uur terug.

Honden zijn een meerwaarde in een kwetsbare situatie.

Ik kan naar u toekomen en bij u verblijven mits er een logeerkamer beschikbaar is. Tevens neem ik mijn twee honden mee. Deze honden hebben in eerdere zorgvragen bewezen een meerwaarde zijn. Mijn honden zijn zeer vriendelijk, sociaal, hebben een grote aaibaarheidsfactor, maar zijn vooral zeer gehoorzaam en afgericht. Gebleken is dat zij troost en afleiding bieden. Zij kunnen in huis aanwezig zijn, maar ook buiten in een afgezette ruimte.

U kunt mij altijd benaderen voor een vrijblijvend advies.
Neem contact op