Loading...
Verpleging in Frankrijk 2020-01-01T15:52:29+00:00

Verpleging/Verzorging/Nabijheid

in Frankrijk

 

Er wonen veel Nederlanders permanent in Frankrijk. Ook daar is er soms behoefte aan een Nederlands sprekende verpleegkundige. U kunt mij dan inhuren als particulier verpleegkundige. Ik mag niet handelen als Verpleegkundige in Frankrijk, maar heb wel de expertise als stervensbegeleider en jarenlange ervaring om mee te denken, te adviseren en te verzorgen.

24uursnabijheid……………….

Mijn twee paarden staan in Frankrijk, net boven Limoges. Door deze regelmatig te bezoeken, ben ik met Nederlanders, die in Frankrijk wonen, in gesprek geraakt over de gezondheidszorg in Frankrijk. Tijdens deze gesprekken werd ik geattendeerd op het feit dat de in Frankrijk wonende Nederlanders vaak op zoek zijn naar een goede verpleegkundige. Nu mag ik in Frankrijk niet als verpleegkundige handelen, maar heb wel dit inzicht en de kennis, wat een meerwaarde kan zijn bij het geven van adviezen.

Zorg in de thuissituatie bestaat vaak uit geplande zorg, zoals bijvoorbeeld wassen en aankleden, insuline toedienen of wondzorg. Dingen die op een vaste tijd moeten gebeuren. In Frankrijk bestaat hier al thuiszorg voor.

Maar wat als er 24 uur iemand in huis nodig is? Dit ontstaat vaak als men terminaal ziek wordt of als er dementie geconstateerd wordt. Dan wordt de zorg ongepland, omdat er plotselinge situaties ontstaan die om direct handelen vragen. Demente personen gaan zwerven, omdat ze de weg naar huis niet meer weten te vinden. Men gaat dag en nacht omdraaien en houden u, als naaste, wakker. Terminale cliënten kunnen niet zelfstandig meer naar het toilet, vragen veel zorg, aanwezigheid, zowel overdag als ’s nachts. Mantelzorgers raken uitgeput en kunnen de nacht doorslapen als ze weten dat er iemand bij hun dierbare blijft.

In het begin zorgt de partner of de kinderen voor de juiste zorg. Uit liefde, maar ook omdat het vaak met kleine dingen begint en heel ongemerkt zit je ineens in een situatie die meer van je vraagt dan je aan kunt. Je kunt eigenlijk de dementerende of terminale persoon niet meer alleen laten zonder ongerust te zijn. Op dat moment heeft iemand 24uursnabijheid nodig.

Vaak bellen mensen mij pas als de nood hoog is. Maar door opdrachten in Nederland kan ik soms pas over 2 of 3 maanden naar u toe.

Beter zou het zijn als de situatie van een terminale fase of dementie zich in een beginstadium bevindt, ik een keer vrijblijvend langskom voor bv 2 dagen, kennis met elkaar kunnen maken en zaken kunnen bespreken, alvorens ik een langere periode met u afspreek.

Ook is het belangrijk dat mijn twee honden mee mogen. Deze honden hebben in eerdere zorgvragen bewezen een meerwaarde zijn. Mijn honden zijn zeer vriendelijk, sociaal, hebben een grote aaibaarheidsfactor, maar zijn vooral zeer gehoorzaam en afgericht. Gebleken is dat zij troost en afleiding bieden. Zij kunnen in huis aanwezig zijn, maar ook overdag buiten in een afgezette ruimte.

Als u deze factoren meeneemt in uw overweging mij te benaderen, kan ik een datum met u afspreken dat ik naar u toekom voor kennismaking.

U kunt mij altijd (ook alleen informatief) bellen op nummer:

Nederland: 06-46303477

Frankrijk: 0031646303477

Mocht ik niet opnemen, spreek dan uw naam, telefoonnummer in op mijn voicemail en ik bel u altijd z.s.m. terug.

U kunt mij altijd benaderen voor een vrijblijvend advies.
Neem contact op