Loading...
Verpleging in Frankrijk 2020-06-08T14:56:20+02:00

Verpleging/Verzorging/Nabijheid

in Frankrijk doe ik helaas niet meer. Wel adviserend op afstand.

 

Er wonen veel Nederlanders permanent in Frankrijk. Ook daar is er soms behoefte aan een Nederlands sprekende verpleegkundige. U kunt mij dan inhuren als particulier verpleegkundige. Ik mag niet handelen als Verpleegkundige in Frankrijk, maar heb wel de expertise als stervensbegeleider en jarenlange ervaring om mee te denken, te adviseren en te verzorgen.

24uursnabijheid……………….

Mijn twee paarden staan in Frankrijk, net boven Limoges. Door deze regelmatig te bezoeken, ben ik met Nederlanders, die in Frankrijk wonen, in gesprek geraakt over de gezondheidszorg in Frankrijk. Tijdens deze gesprekken werd ik geattendeerd op het feit dat de in Frankrijk wonende Nederlanders vaak op zoek zijn naar een goede verpleegkundige. Nu mag ik in Frankrijk niet als verpleegkundige handelen, maar heb wel dit inzicht en de kennis, wat een meerwaarde kan zijn bij het geven van adviezen.

Zorg in de thuissituatie bestaat vaak uit geplande zorg, zoals bijvoorbeeld wassen en aankleden, insuline toedienen of wondzorg. Dingen die op een vaste tijd moeten gebeuren. In Frankrijk bestaat hier al thuiszorg voor.

Maar wat als er 24 uur iemand in huis nodig is om u als mantelzorger te ondersteunen? Dit ontstaat vaak als men terminaal ziek wordt of als er dementie geconstateerd wordt. Dan wordt de zorg ongepland, omdat er plotselinge situaties ontstaan die om direct handelen vragen. Personen die dementie hebben kunnen gaan zwerven, omdat ze de weg naar huis niet meer weten te vinden. Men gaat dag en nacht omdraaien en houden u, als naaste, wakker. Terminale cliënten kunnen val gevaarlijk worden en niet zelfstandig meer naar het toilet lopen, vragen veel fysieke zorg, emotionele aanwezigheid, zowel overdag als ’s nachts. U raakt als mantelzorger uitgeput. Weten dat er iemand bij uw dierbare blijft geeft u de kans ’s nachts door te kunnen slapen.

In het begin zorgt u als partner of  als kind voor de juiste zorg. Uit liefde, maar ook omdat het vaak met kleine dingen begint en heel ongemerkt. Ineens realiseert u zich dat u in een situatie zit die meer van u vraagt dan u aan kunt. U kunt eigenlijk uw dementerende of terminale dierbare niet meer alleen laten zonder ongerust te zijn. Op dat moment heeft uw dierbare 24uursnabijheid nodig.

Helaas bellen mensen mij pas als de nood hoog is en door opdrachten in Nederland kan ik soms pas over 2 of 3 maanden of nog later naar u toe en afhankelijk van de opdrachten soms helemaal niet. Maar misschien kan ik wel iemand voor u zoeken?

Daarom is het beter als u mij benaderd als de situatie van uw terminale of dementerende naaste zich in een beginstadium bevindt. Ik kan dan een keer vrijblijvend langskomen voor bv 2 dagen, kennis met u en uw dierbare maken en zaken bespreken, alvorens ik een langere periode met u afspreek.

Ook is het belangrijk dat mijn hond mee mag. Deze hond heeft in eerdere zorgvragen bewezen een meerwaarde zijn. Mijn hond is zeer vriendelijk, sociaal, heeft een grote aaibaarheidsfactor, maar is vooral zeer rustig, gehoorzaam en afgericht. Gebleken is dat zij troost en afleiding biedt.

U kunt mij altijd informatief bellen op nummer:

Nederland: 06-46303477

Frankrijk: 0031646303477

Mocht ik niet opnemen, spreek dan uw naam, telefoonnummer in op mijn voicemail en ik bel u altijd z.s.m. terug.

U kunt mij altijd benaderen voor een vrijblijvend advies.
Neem contact op